Medicinale cannabis is niet zomaar de cannabis die thuis kan worden verkregen of die je haalt in de coffeeshop. Het is een speciale vorm van cannabis, die je enkel op een doktersvoorschrift kan verkrijgen. Heb je regelmatig last van pijntjes in het lichaam of zenuwpijn, is er een erg vervelende ontsteking geconstateerd of heb je last van spasmen? In dat geval kan cannabis die op recept voor je wordt geschreven een prettige uitkomst bieden. Jouw huisarts of een arts in het ziekenhuis kan je hier meer over vertellen als je langskomt op afspraak.

Medicinale cannabis in verschillende varianten

Medicinale cannabis is verkrijgbaar in verschillende varianten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn cannabis die onder de namen Bedrolite, Bediol, Bedrocan en Bedrobinol gaan. Iedere variant verschilt weer ten opzichte van de ander, mede door de samenstelling en de sterkte van de cannabis. Daarom is de werking van iedere soort medicinale cannabis ook weer anders. Het kan voorkomen dat de cannabis die een hoger CBD-gehalte bevatten, waaronder Bediol, werkt tegen spasmen en pijn. Dit kan een fijne uitkomst zijn voor patiënten die multiple sclerose hebben.

Medicinale cannabis tegen ontstekingsreacties

Naast dat cannabis met een hoger CBD-gehalte een fijne uitkomst kan zijn voor mensen met multiple sclerose, kan de medicinale cannabis ook werken tegen ontstekingsreacties. Kies je voor een medicinale cannabis met een hoger gehalte THC, zoals Bedrobinol, Bedica en Bedrocan, dan kan de medicatie werken voor het syndroom van Gilles de la Tourette en braken, misselijkheid en gewichtsverlies.

Laat je goed adviseren over medicinale cannabis en de bijkomende effecten

Wist je dat de uitwerking erg van persoon tot persoon kan verschillen? Daarom is het erg verstandig om het advies van je arts in te schakelen. Hij of zei kan je klachten analyseren en hier een passend recept voor schrijven. Je krijgt meer informatie over welke variëteit het meest geschikt is, hoeveel momenten per dag en hoeveel keer per dag je de medicatie nodig hebt en hoe je de medicinale cannabis het beste in kunt nemen.

Blijf op de hoogte

Schijf je nu gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang automatisch elke eerste maandag van de maand een mail met onze meest recente nieuwsartikelen.