Wat wij zijn

Wat is Stichting Roots Science?

Roots Science is een wetenschappelijk instituut om de wetenschappelijke basis van cannabis en vezelhennep te vergroten in Suriname en Nederland.

Onze doelen

Wat zijn de doelen van Roots Science?

Het doel van de stichting Roots Science is:

  • het initiëren en stimuleren van medisch wetenschappelijk onderzoek waarbij de focus blijft op de cannabinoïden om deze met medische potentie in te zetten voor de onderzoeken van de stichting;

  • het doen van onderzoek naar de relatie tussen (diverse) cannabinoïden en de modificatie van het netwerk van de aminozuren van de oppervlakte van de sikkelcellen.

  • het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Help ons

Hoe kunnen mensen ons echt helpen dit instituut op te richten?

We zoeken contact met zorginstellingen, maatschappelijke instellingen, overheden en universiteiten om een gezamenlijk plan op te stellen om onze doelstellingen te bereiken.

Daarnaast willen we onderzoeken op welke wijze producten uit vezelhennep van nut kunnen zijn voor de Surinaamse bevolking.

Op onze ‘FAQ’-pagina beantwoorden we veelgestelde vragen rondom cannabis en vezelhennep. Verder gaan we in op allerlei feiten en fabels?

Kennis delen

Wij plaatsen regelmatig interessante artikelen over nieuwe ontdekkingen of ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Schijf je nu gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang automatisch elke eerste maandag van de maand een mail met onze meest recente nieuwsartikelen.