Introductie

Als het gaat om de euforische effecten van cannabis, steelt THC, de belangrijkste psychoactieve cannabinoïde van de plant, vaak de show. Echter, onderzoek heeft zich verdiept in het intrigerende domein van het “entourage effect”, waarbij blijkt dat cannabisproducten die een rijke mix van natuurlijke cannabinoïden bevatten, een aanzienlijk krachtiger en langduriger effect bieden, dat de effecten van pure of geïsoleerde THC overtreft.

Het onderzoek in het kort

In een baanbrekend onderzoek, waarbij geavanceerde elektro-encefalogram (EEG) technologie in combinatie met kunstmatige intelligentie werd gebruikt, ontdekten onderzoekers onweerlegbaar bewijs ter ondersteuning van de theorie van het entourage effect (of entourage). Deelnemers aan de studie inhaleerden twee verschillende producten:

  • Volledig spectrum live rosin, met een gemiddeld THC-gehalte van 85%, samen met een scala aan andere natuurlijke cannabinoïden en terpenen;
  • Een hoogwaardige THC-olie met een concentratie van 82-85%.

Achtentwintig volwassenen, uitgerust met EEG-hoofdtelefoons ontwikkeld door Zentrela, inhaleerden twee doses (8 mg) zuivere of volledig spectrum THC-stammen van een vape-pen ontworpen door PAX, een bedrijf dat samenwerkte aan de studie. Het EEG controleerde zorgvuldig de hersenactiviteit in acht gebieden gedurende 90 minuten, waarbij de gegevens werden vertaald naar genormaliseerde “psychoactieve effectniveaus (PEL)” die varieerden tussen nul en honderd procent.

De kracht van het entourage-effect tussen alle cannabinoïden

De resultaten onthulden de snelle aanvang van live rosin, slechts drie minuten na consumptie, met een opmerkelijke potentie van 20,8 procent aan het begin, toenemend tot 40 procent op het hoogtepunt (15 minuten) en stabiliserend op 30,2 procent na 90 minuten. In tegenstelling hiermee had het pure THC-product vier minuten nodig om effect te hebben, met een beginpotentie van 13,5%. Op het hoogtepunt (15 minuten) bereikte de potentie 19,1 procent, en daalde vervolgens licht naar 18,1 procent.

Deze studie, hoewel nog niet peer-reviewed, biedt aanzienlijke ondersteuning voor het concept van het entourage-effect. Cannabis, bestaande uit een diverse mix van cannabinoïden en terpenen, zorgt duidelijk voor een intensere ervaring. Deze ontdekking heeft belangrijke implicaties voor patiënten, omdat het entourage-effect specifieke therapeutische toepassingen kan verbeteren.

Brian Witlin, vicepresident van productontwikkeling bij PAX, benadrukte het probleem dat consumenten zich uitsluitend richten op het THC-percentage. In een persbericht verklaarde hij: “In de geest van het bevorderen van cannabisonderzoek wilden we aantonen, door middel van wetenschappelijke studies, hoe full-spectrum producten, die een volledig scala aan terpenen en cannabinoïden omvatten, diepgaand van invloed zijn op de cannabiservaring. Kopen op basis van alleen het THC-percentage geeft geen uitgebreid begrip van de verwachte ervaring.”

Naast het verrijken van het begrip van consumenten, bieden de bevindingen van deze studie een schat aan kennis voor cannabisbedrijven. Gewapend met gegevens over hoe verschillende combinaties van cannabinoïden verschillende effecten produceren, kunnen deze bedrijven gerichte producten creëren en ervaringen aanpassen aan de specifieke behoeften van consumenten.

In wezen verdiept deze studie niet alleen ons begrip van consumentenervaringen, maar benadrukt ook de toewijding om consumenten te voorzien van nauwkeurige informatie. Goed geïnformeerde beslissingen over productselectie en cannabisgebruik zijn essentieel, en dit onderzoek legt de weg vrij voor een gedetailleerder begrip van het effect van cannabis.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat dit onderzoek de conclusies weerspiegelt van eerdere onderzoeken. Een studie uit 2018 benadrukte de superieure gezondheidsresultaten die werden geregistreerd bij patiënten met epilepsie die op planten gebaseerde CBD-extracten gebruikten, in plaats van geïsoleerde of “gezuiverde” CBD-producten, wat het potentieel van verschillende cannabisproducten aantoont om het welzijn te verbeteren met minimale bijwerkingen.

Bronvermelding

Let op: Dit artikel is vertaald door AI. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele vertaalfouten of onwaarheden in dit bericht. Wij nodigen u uit om het oorspronkelijke artikel te lezen.

Blijf op de hoogte

Schijf je nu gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang automatisch elke eerste maandag van de maand een mail met onze meest recente nieuwsartikelen.