Nieuwe studie naar de therapeutische voordelen van medicinale cannabis

Nieuw-Zeelandse onderzoekers zeggen dat een nieuwe studie naar de therapeutische voordelen van cannabis bijdraagt ​​aan de nog steeds groeiende hoeveelheid bewijs voor de positieve effecten ervan op pijn, slapeloosheid en angst. Meer dan 200 mensen die om therapeutische redenen cannabis hadden voorgeschreven, namen deel aan het onderzoek. Het onderzoek was een samenwerking tussen onderzoekers van de University of Otago, Victoria University en de University of Auckland.

Bijna 96% meldde dat het gebruik van cannabis hen hielp bij een aantal aandoeningen, en 49% zei dat ze in staat waren geweest hun voorgeschreven medicijnen te verminderen of helemaal te stoppen.

Het onderzoek was bedoeld om de ervaringen van mensen met therapeutisch gebruik van cannabis te onderzoeken, om gegevens te verzamelen over de kwaliteit van de producten die ze gebruikten, hun werkzaamheid en wat voor soort effecten ze hadden ervaren.

Deelnemers waren patiënten met medisch gediagnosticeerde aandoeningen en werden geworven via een cannabiskliniek in Auckland.

Consistente rapportage van positieve effecten

In de hele steekproef waren pijnbeheersing (96%), slaapproblemen (97%) en psychische problemen (98%) de meest voorkomende indicaties waarvoor cannabis effectief bleek te zijn.

Van de deelnemers die om andere redenen cannabis gebruikten, zoals autisme, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, posttraumatische stressstoornis en moeite met eten, vond 98% dat het gebruik van cannabis hielp.

Studie co-auteur Dr. Geoff Noller, van het Dunedin School of Medicine’s Centre for Bioethics, zegt dat er, net als bij verschillende andere onderzoeken die in Aotearoa, Nieuw-Zeeland zijn uitgevoerd, consistent positieve effecten op pijnverlichting, slapeloosheid en angst werden gerapporteerd.

Bronvermelding

Bron: Cannabis Health News
Onderzoek: “Patients experiences of therapeutic cannabis consumption in New Zealand (2023)” door Fiona Hutton, Geoff Noller, Alice McSherry

Blijf op de hoogte

Schijf je nu gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang automatisch elke eerste maandag van de maand een mail met onze meest recente nieuwsartikelen.