Cannabis en vezelhennep zijn als twee soorten neefjes van dezelfde plant. Ze lijken een beetje op elkaar, maar ze hebben verschillende taken en eigenschappen.

Cannabis wordt gekweekt omdat het een speciaal stofje heeft genaamd THC. Dit stofje kan ervoor zorgen dat mensen zich anders voelen en soms ook minder pijn hebben. Sommige mensen gebruiken cannabis om plezier te hebben, zoals volwassenen die het roken, en anderen gebruiken het als medicijn voor hun gezondheid.

Vezelhennep is een ander soort van dezelfde plant. Het heeft bijna geen THC, dus het maakt je niet high. Vezelhennep wordt gekweekt omdat het hele sterke vezels heeft. Deze vezels kunnen gebruikt worden om stoffen te maken voor kleren, papier en zelfs bouwmateriaal!

Dus, om het simpel te zeggen, cannabis en vezelhennep zijn familie van elkaar, maar ze worden voor verschillende dingen gebruikt. Cannabis heeft een speciaal stofje waar mensen soms plezier of pijnverlichting van krijgen, en vezelhennep heeft hele sterke vezels die gebruikt kunnen worden om verschillende dingen te maken.

Meer lezen over het verschil tussen cannabis en vezelhennep.

Bijgewerkt op: 25 juni 2023

Blijf op de hoogte

Schijf je nu gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang automatisch elke eerste maandag van de maand een mail met onze meest recente nieuwsartikelen.