FABEL

Deze fabel is gebaseerd op de overtuiging dat cannabis een gevaarlijke drug is die koste wat het kost vermeden moet worden. Hoewel het waar is dat cannabisgebruik negatieve effecten kan hebben op sommige mensen, is het niet juist om te zeggen dat het altijd schadelijk is of dat het onvermijdelijk leidt tot verslaving. In feite gebruiken veel mensen cannabis zonder enige negatieve effecten te ervaren.

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat cannabis medische voordelen kan hebben voor bepaalde aandoeningen, zoals chronische pijn en misselijkheid. In sommige gevallen kan het zelfs een veiliger alternatief zijn voor andere medicijnen, zoals opioïden.

Het is ook vermeldenswaard dat niet alle vormen van cannabis hetzelfde zijn. Verschillende soorten en typen cannabis kunnen verschillende effecten hebben, en sommige kunnen meer of minder schadelijk zijn dan andere.

Bijgewerkt op: 13 mei 2023

Blijf op de hoogte

Schijf je nu gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang automatisch elke eerste maandag van de maand een mail met onze meest recente nieuwsartikelen.