Cannabis als behandeling voor symptomen van Long Covid?

Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk suggereren dat cannabis mogelijk een effectieve behandeling kan zijn voor de symptomen van Long Covid, waaronder slaapstoornissen, vermoeidheid, angst en pijn. Er is groeiend bewijs dat cannabis-gebaseerde producten kunnen helpen bij het bestrijden van de aanhoudende symptomen van Long Covid. In januari 2023 meldden naar schatting 2 miljoen mensen in het VK dat ze symptomen van Long Covid ondervonden, met een impact op het dagelijks leven van ongeveer 1,5 miljoen van deze individuen.

Symptomen van Long Covid

De symptomen van Long Covid kunnen sterk variëren, met vermoeidheid als een veelvoorkomend probleem, gevolgd door concentratieproblemen, kortademigheid, spierongemak, slaapstoornissen, depressie en angst. Ondanks dat het huidige onderzoek niet specifiek de impact van cannabis op vermoeidheid bij Long Covid onderzoekt, zijn er observatiestudies die verminderde vermoeidheid melden bij aandoeningen zoals fibromyalgie, waar vermoeidheid een veelvoorkomend symptoom is.

Uitgebreid onderzoek is nu nodig

British Cannabis benadrukt het belang van uitgebreid onderzoek in dit veelbelovende gebied, inclusief de studie van real-world data en gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken. Dr. Dani Gordon, een expert op het gebied van integratieve cannabinoïde geneeskunde, deelde haar ervaring in het behandelen van Long Covid en post-virale vermoeidheidspatiënten in haar kliniek. Ze benadrukte dat cannabis een gepersonaliseerde behandeling is voor een aandoening die op maat gemaakt moet worden voor de patiënt, en dat dit een uitdaging vormt voor de conventionele geneeskunde. Er is ook dringend behoefte aan meer therapieën en onderzoek om ons begrip van de complexe manifestaties van deze ziekte te bevorderen.

British Cannabis staat vast in hun toewijding om progressief onderzoek te ondersteunen in dit veelbelovende gebied van cannabis-gebaseerde geneesmiddelen, en streeft naar een gezondere toekomst voor iedereen.

Bronvermelding

Disclaimer: Dit artikel is vertaald en samengevat door AI. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele vertaalfouten of onwaarheden in dit bericht. Wij nodigen u uit om het oorspronkelijke artikel te lezen. Deze staat vermeld in de bronvermelding.

Blijf op de hoogte

Schijf je nu gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang automatisch elke eerste maandag van de maand een mail met onze meest recente nieuwsartikelen.